Vegan traybake van bonen, mais, tofu met wraps
Deze veganistische traybake Zet je in 10 minuten in de oven! Je brengt dit ovengerecht op smaak met komijn en guacamole.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kidneybonen en mais samen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve reepjes.
Verdeel de kidneybonen met de mais, paprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de komijn en gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schuif naar ⅔ van de bakplaat en verdeel de tofureepjes over het andere deel van de bakplaat, besprenkel met de olie.
Bak ca. 12 min. in het midden van de oven. Verwarm de laatste minuut van de baktijd de tortillawraps op een rooster of bakplaat onder in de oven mee. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveer de traybake met de tortillawraps, partjes limoen en guacamole.
Vegan traybake van bonen, mais, tofu met wraps
Deze veganistische traybake Zet je in 10 minuten in de oven! Je brengt dit ovengerecht op smaak met komijn en guacamole.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
10 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kidneybonen en mais samen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve reepjes.
Verdeel de kidneybonen met de mais, paprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de komijn en gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schuif naar ⅔ van de bakplaat en verdeel de tofureepjes over het andere deel van de bakplaat, besprenkel met de olie.
Bak ca. 12 min. in het midden van de oven. Verwarm de laatste minuut van de baktijd de tortillawraps op een rooster of bakplaat onder in de oven mee. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveer de traybake met de tortillawraps, partjes limoen en guacamole.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kidneybonen in blik
340 g maiskorrels in blik
1 rode ui
4 puntpaprika's
1 el gemalen komijn
1 el zoete gerookte-paprikapoeder
180 g AH Biologisch Vegan pittige tofu reepjes
2 el milde olijfolie
4 tortillawraps
1 limoen
175 g koelverse guacamole in bakje
Dit heb je nodig
bakpapier