Sobanoedels met groente en tofu
Zin in een eenvoudig recept om de hele dag naar uit te kijken? Deze sobanoedels met groente en tofu zijn zeker een kanshebber.
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Meng de knoflook en gember met de sojasaus, honing en sesamolie.
Bereid de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud stromend water.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wokpan op hoog vuur. Bak de ui 1 min. Voeg de wokgroente en tofureepjes toe en bak 7 min. Schep regelmatig om.
Zet het vuur laag en roer het sojasausmengsel erdoor. Haal de pan van het vuur, voeg de gekookte noedels toe en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over diepe borden en bestrooi met de sesamzaadjes.
Sobanoedels met groente en tofu
Zin in een eenvoudig recept om de hele dag naar uit te kijken? Deze sobanoedels met groente en tofu zijn zeker een kanshebber.
bijgerecht
null personen
610 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Meng de knoflook en gember met de sojasaus, honing en sesamolie.
Bereid de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud stromend water.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wokpan op hoog vuur. Bak de ui 1 min. Voeg de wokgroente en tofureepjes toe en bak 7 min. Schep regelmatig om.
Zet het vuur laag en roer het sojasausmengsel erdoor. Haal de pan van het vuur, voeg de gekookte noedels toe en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over diepe borden en bestrooi met de sesamzaadjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
2 tenen knoflook
30 g verse gember
3 el sojasaus light
2 el honing
2 el sesamolie
300 g sobanoedels
2 el milde olijfolie
800 g koelverse wokgroente Cambodjaans
180 g AH Biologisch vegan pittige tofu reepjes
1 tl wit sesamzaad
Dit heb je nodig
wok