Sobanoedels met tofu en sugarsnaps
De sobanoedels hebben een kruidige, nootachtige smaak.
Aan de slag
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Dep goed droog met keukenpapier. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de wasabibollen fijn in de vijzel.
Verhit de rijstolie in een wok en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Schep de tofu uit de wok met een schuimspaan op een bord belegd met keukenpapier, bestrooi met de shichimi togarashi en besprenkel met 1 el sojasaus. Voeg de gember, knoflook en sesamolie toe aan de achtergebleven olie in de wok. Roerbak 30 sec. op hoog vuur en voeg de sugarsnaps toe. Roerbak 4 min.
Voeg de rest van de sojasaus en de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. door. Verdeel over 4 kommen en schep de tofublokjes erop. Bestrooi met de fijngewreven wasabibollen.
Sobanoedels met tofu en sugarsnaps
Instructievideo - 02:28 min.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Sobanoedels met tofu en sugarsnaps
De sobanoedels hebben een kruidige, nootachtige smaak.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Dep goed droog met keukenpapier. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de wasabibollen fijn in de vijzel.
Verhit de rijstolie in een wok en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Schep de tofu uit de wok met een schuimspaan op een bord belegd met keukenpapier, bestrooi met de shichimi togarashi en besprenkel met 1 el sojasaus. Voeg de gember, knoflook en sesamolie toe aan de achtergebleven olie in de wok. Roerbak 30 sec. op hoog vuur en voeg de sugarsnaps toe. Roerbak 4 min.
Voeg de rest van de sojasaus en de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. door. Verdeel over 4 kommen en schep de tofublokjes erop. Bestrooi met de fijngewreven wasabibollen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g sobanoedels
375 g tofu naturel
3 cm verse gember
1 teen knoflook
50 g wasabibollen
4 el rijstolie
2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
4 el Japanse sojasaus
2 tl sesamolie
400 g verse sugarsnaps
Dit heb je nodig
vijzel