Rijstbowl met zilvervliesrijst, groente en tofu
Ook met tofu en wokgroente is een rijstbowl een feestje om te eten.
Aan de slag
Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes van een ½ cm en doe in een mengkom. Schil en snijd ⅓ van de rode uien in halve ringen. Meng de komkommer met de halve uiringen, azijn, peper en eventueel zout en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, roer door met een vork en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote hapjespan of wok op hoog vuur en bak de tofublokjes 10 min. rondom knapperig, breng op smaak met peper. Schep af en toe om. Schep uit de pan op een bord.
Snipper ondertussen de rest van de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op hoog vuur en bak de ui en rode peper 2 min. Voeg de knoflook, gember en de wokgroente toe en bak in 5-7 min. gaar. Roer regelmatig. Breng op smaak met de pindakaas, peper en eventueel zout en roer goed door. Hak de pinda’s grof.
Verdeel de rijst over de kommen en verdeel de gebakken groente, tofublokjes en ingelegde komkommer en ui erover. Bestrooi met de gehakte pinda’s.
Rijstbowl met zilvervliesrijst, groente en tofu
Ook met tofu en wokgroente is een rijstbowl een feestje om te eten.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes van een ½ cm en doe in een mengkom. Schil en snijd ⅓ van de rode uien in halve ringen. Meng de komkommer met de halve uiringen, azijn, peper en eventueel zout en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, roer door met een vork en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote hapjespan of wok op hoog vuur en bak de tofublokjes 10 min. rondom knapperig, breng op smaak met peper. Schep af en toe om. Schep uit de pan op een bord.
Snipper ondertussen de rest van de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op hoog vuur en bak de ui en rode peper 2 min. Voeg de knoflook, gember en de wokgroente toe en bak in 5-7 min. gaar. Roer regelmatig. Breng op smaak met de pindakaas, peper en eventueel zout en roer goed door. Hak de pinda’s grof.
Verdeel de rijst over de kommen en verdeel de gebakken groente, tofublokjes en ingelegde komkommer en ui erover. Bestrooi met de gehakte pinda’s.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g AH Biologisch Vegan tofu naturel
1 komkommer
3 rode uien
100 ml natuurazijn
300 g zilvervliesrijst
4 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
15 g verse gember
½ rode peper
600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
2 el AH 100% pindakaas naturel
50 g ongezouten pinda's