Gebakken tempeh in chili-pindasaus met paksoi en koriander-rijst
Sate, maar dan veganistisch Dat kan! Met deze gebakken tempeh met pindasaus tover jij een heerlijke veganistische sate op tafel.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan tot gebruik.
Hak ondertussen de pinda’s grof. Snijd de komkommers in plakjes, meng met de azijn en breng op smaak met peper.
Snijd de tempeh in plakken en snijd in de lengte in dunne reepjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in stukken van ca. 5 cm en de koriander heel fijn.
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en de helft van de knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de paksoi toe en roerbak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur mee. Zet het vuur uit en roer ⅔ van de koriander erdoor.
Meng de pindakaas met de sojadrink, het water, de chilivlokken en de rest van de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur al roerend 2 min. zachtjes koken tot de gewenste sausdikte. Breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel de rijst met de tempeh over de borden en verdeel de pindasaus erover. Garneer met de rest van de koriander en de gehakte pinda’s. Serveer met de komkommer.
Gebakken tempeh in chili-pindasaus met paksoi en koriander-rijst
Sate, maar dan veganistisch Dat kan! Met deze gebakken tempeh met pindasaus tover jij een heerlijke veganistische sate op tafel.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan tot gebruik.
Hak ondertussen de pinda’s grof. Snijd de komkommers in plakjes, meng met de azijn en breng op smaak met peper.
Snijd de tempeh in plakken en snijd in de lengte in dunne reepjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in stukken van ca. 5 cm en de koriander heel fijn.
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en de helft van de knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de paksoi toe en roerbak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur mee. Zet het vuur uit en roer ⅔ van de koriander erdoor.
Meng de pindakaas met de sojadrink, het water, de chilivlokken en de rest van de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur al roerend 2 min. zachtjes koken tot de gewenste sausdikte. Breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel de rijst met de tempeh over de borden en verdeel de pindasaus erover. Garneer met de rest van de koriander en de gehakte pinda’s. Serveer met de komkommer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
30 g ongezouten pinda's
1 komkommer
2 el rodewijnazijn
250 g tempeh
4 el milde olijfolie
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 stronken paksoi
30 g verse koriander
60 g AH 100% pindakaas naturel
150 ml sojadrink ongezoet
50 ml water
1 tl chilivlokken