Zilvervliesrijst met sperziebonen, kool en tofuspiesjes
Dit smaakvolle vegan rijstgerecht is lief voor de aarde én voor je portemonnee!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Verwijder de harde stronk van de rodekool en snijd de kool in repen van 1 cm. Schil de winterpeen en snijd in schuine stukken van ca. 1 cm. Schep de kool, peen en sperziebonen om met de helft van de olie, en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Schep om met de paprikapoeder en de rest van de olie en rijg ze aan de satéprikkers. Verhit een grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de tofusaté 8 min. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de pindakaas met de sojadrink, het water en de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur al roerend 2 min. zachtjes koken tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de geroosterde groente met de azijn. Verdeel ⅔ van de geroosterde groente en de helft van de rijst over borden en leg de tofusatés erop. Verdeel de pindasaus erover en breng op smaak met peper.
Zilvervliesrijst met sperziebonen, kool en tofuspiesjes
Dit smaakvolle vegan rijstgerecht is lief voor de aarde én voor je portemonnee!
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Verwijder de harde stronk van de rodekool en snijd de kool in repen van 1 cm. Schil de winterpeen en snijd in schuine stukken van ca. 1 cm. Schep de kool, peen en sperziebonen om met de helft van de olie, en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Schep om met de paprikapoeder en de rest van de olie en rijg ze aan de satéprikkers. Verhit een grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de tofusaté 8 min. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de pindakaas met de sojadrink, het water en de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur al roerend 2 min. zachtjes koken tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de geroosterde groente met de azijn. Verdeel ⅔ van de geroosterde groente en de helft van de rijst over borden en leg de tofusatés erop. Verdeel de pindasaus erover en breng op smaak met peper.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ rodekool
400 g winterpeen
450 g diepvries sperziebonen
4 el milde olijfolie
500 g zilvervliesrijst
375 g AH Biologisch Vegan tofu naturel
½ tl milde paprikapoeder
2 tenen knoflook
100 g AH 100% pindakaas naturel
100 ml sojadrink ongezoet
100 ml water
4 el natuurazijn
Dit heb je nodig
bakpapier
sateprikkers
grillpan