Rijst met kip in pindadressing en groente
Pindadressing, we zijn er dol op! Het geeft je gerecht net dat beetje extratje wat het een feest maakt voor de hele familie. Aan tafel!
Aan de slag
Kook de rijst samen met de knoflook volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.
Schaaf ondertussen de komkommer met de kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en meng met ⅔ van de azijn en peper. Laat staan tot gebruik.
Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in dunne schuine plakken van ca. ½ cm. Kook de sperziebonen ca. 5 min. Voeg de laatste minuut de peen toe. Giet de groente af en breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip ca. 3-4 min. op hoog vuur gaar. Meng de pindakaas met de rest van de azijn en het water en schep om met de kip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst en groente over borden en verdeel de kip met de pindadressing erover. Serveer met de komkommerlinten.
Rijst met kip in pindadressing en groente
Pindadressing, we zijn er dol op! Het geeft je gerecht net dat beetje extratje wat het een feest maakt voor de hele familie. Aan tafel!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst samen met de knoflook volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.
Schaaf ondertussen de komkommer met de kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en meng met ⅔ van de azijn en peper. Laat staan tot gebruik.
Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in dunne schuine plakken van ca. ½ cm. Kook de sperziebonen ca. 5 min. Voeg de laatste minuut de peen toe. Giet de groente af en breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip ca. 3-4 min. op hoog vuur gaar. Meng de pindakaas met de rest van de azijn en het water en schep om met de kip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst en groente over borden en verdeel de kip met de pindadressing erover. Serveer met de komkommerlinten.
bereidingstip:
vegatip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
1 teen knoflook
1 komkommer
3 el natuurazijn
250 g winterpeen
450 g diepvries sperziebonen
200 g kipdijfilet
2 el milde olijfolie
4 el AH 100% pindakaas naturel
4 el water
Dit heb je nodig
dunschiller