Gezonde rijstnoedels met biefstuk en pindadressing
Deze kleurrijke bowl met biefstuk, frisse groenten en smeuïge pindadressing is onweerstaanbaar.
Aan de slag
Laat de ananas ontdooien en bewaar het sap. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rode kool 30 sec. Giet de noedels en rode kool af, spoel onmiddellijk met koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en meng de noedels met 1/2 el olie en 1 el van het ananassap (per 4 personen).
Meng de peen met ⅚ van de azijn, ⅔ van het water en de rest van het ananassap en zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de biefstukken 5 min. op hoog vuur, keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Doe ondertussen 75 g ananas (per 4 personen), de knoflook, pindakaas, de rest van het water, de rest van de azijn en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper. Voeg eventueel een eetlepel water toe om de dressing smeuïger te maken.
Halveer de komkommer in de lengte, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de rest in blokjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof. Snijd de biefstukken in dunne plakken.
Verdeel de noedels over kommen en verdeel de gezuurde peen, rode kool, komkommer, sojabonen, de rest van de ananas en de biefstuk in componenten over de noedels. Verdeel de pindadressing erover en bestrooi met de pinda’s.
Gezonde rijstnoedels met biefstuk en pindadressing
Deze kleurrijke bowl met biefstuk, frisse groenten en smeuïge pindadressing is onweerstaanbaar.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de ananas ontdooien en bewaar het sap. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rode kool 30 sec. Giet de noedels en rode kool af, spoel onmiddellijk met koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en meng de noedels met 1/2 el olie en 1 el van het ananassap (per 4 personen).
Meng de peen met ⅚ van de azijn, ⅔ van het water en de rest van het ananassap en zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de biefstukken 5 min. op hoog vuur, keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Doe ondertussen 75 g ananas (per 4 personen), de knoflook, pindakaas, de rest van het water, de rest van de azijn en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper. Voeg eventueel een eetlepel water toe om de dressing smeuïger te maken.
Halveer de komkommer in de lengte, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de rest in blokjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof. Snijd de biefstukken in dunne plakken.
Verdeel de noedels over kommen en verdeel de gezuurde peen, rode kool, komkommer, sojabonen, de rest van de ananas en de biefstuk in componenten over de noedels. Verdeel de pindadressing erover en bestrooi met de pinda’s.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries doosje met ananasstukjes
½ rode kool
225 g Thaise zilvervliesrijst noedels
3 el milde olijfolie
300 g peen julienne
60 ml natuurazijn
160 ml water
2 biefstukken
1 teen knoflook
4 el AH 100% pindakaas naturel
1 komkommer
50 g ongezouten pinda's
200 g koelverse sojabonen
Dit heb je nodig
vershoudfolie
staafmixer met hoge beker