Wraps met groenten, tofu en knoflookyoghurt
Budgetproof en lekker? Deze tortillawraps met groenten, tofu en knoflookyoghurt zijn een feest voor iedereen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken, dep goed droog met keukenpapier en breek in stukken van 2 cm. Meng met 2½ el olie (per 4 personen), ⅔ van de paprikapoeder, de komijn, peper en eventueel zout. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om.
Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne halve repen. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de prei, paprika en kidneybonen met de rest van de paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de yoghurt in een kom en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Serveer de wraps met de tofu, groente en knoflookyoghurt in aparte bakjes. Zo kan iedereen zijn eigen wrap vullen.
Wraps met groenten, tofu en knoflookyoghurt
Budgetproof en lekker? Deze tortillawraps met groenten, tofu en knoflookyoghurt zijn een feest voor iedereen.
hoofdgerecht
null personen
29 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken, dep goed droog met keukenpapier en breek in stukken van 2 cm. Meng met 2½ el olie (per 4 personen), ⅔ van de paprikapoeder, de komijn, peper en eventueel zout. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om.
Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne halve repen. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de prei, paprika en kidneybonen met de rest van de paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de yoghurt in een kom en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Serveer de wraps met de tofu, groente en knoflookyoghurt in aparte bakjes. Zo kan iedereen zijn eigen wrap vullen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g AH Biologisch Vegan tofu naturel
4 el milde olijfolie
1½ el milde paprikapoeder
1 el gemalen komijnzaad
1 prei
2 paprika's
400 g kidneybonen in blik
8 tortillawraps
150 g yoghurt Griekse stijl 10%
1 teen knoflook
½ krop ijsbergsla
Dit heb je nodig
bakpapier
traybake (AH Spaaractie)
knoflookpers