Bulgur met geroosterde prei, tofu en muhammara
De lekkerste muhamarra maak je natuurlijk zelf! Heb je nog wat over? Dan eet je dat de volgende dag op een geroosterde boterham.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven tot de schil van de paprika geblakerd is. Doe in een afgesloten plastic zak of in een kom afgedekt met vershoudfolie en laat 10 min. afkoelen.
Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep heel goed droog met keukenpapier. Verkruimel de tofu fijn in een kom en meng met de paprikapoeder, de helft van de komijn, ⅓ van de olie en peper.
Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder koud stromend water en snijd in stukken van 6 cm. Meng met ⅙ van de olie en verdeel met de tofu naast elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Bereid de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schraap de schil van de paprika’s er met een scherp mesje af. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, maar bewaar het vocht dat vrijkomt. Doe de paprika’s met het vocht, knoflook, de rest van de komijn, amandelen, azijn en de rest van de olie in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een grove dip. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verdeel de bulgur over borden en verdeel de helft van de muhammara, prei en tofu erover.
Bulgur met geroosterde prei, tofu en muhammara
De lekkerste muhamarra maak je natuurlijk zelf! Heb je nog wat over? Dan eet je dat de volgende dag op een geroosterde boterham.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven tot de schil van de paprika geblakerd is. Doe in een afgesloten plastic zak of in een kom afgedekt met vershoudfolie en laat 10 min. afkoelen.
Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep heel goed droog met keukenpapier. Verkruimel de tofu fijn in een kom en meng met de paprikapoeder, de helft van de komijn, ⅓ van de olie en peper.
Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder koud stromend water en snijd in stukken van 6 cm. Meng met ⅙ van de olie en verdeel met de tofu naast elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Bereid de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schraap de schil van de paprika’s er met een scherp mesje af. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, maar bewaar het vocht dat vrijkomt. Doe de paprika’s met het vocht, knoflook, de rest van de komijn, amandelen, azijn en de rest van de olie in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een grove dip. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verdeel de bulgur over borden en verdeel de helft van de muhammara, prei en tofu erover.
resttip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 paprikamix
375 g AH Biologisch Vegan tofu naturel
2 tl paprikapoeder
2 tl gemalen komijnzaad
6 el milde olijfolie
3 preien
100 g ongebrande amandelen
300 g AH Biologisch bulgur
2 tenen knoflook
1 el witte natuurazijn
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer of keukenmachine