Bulgursalade met geroosterde groenten
Van deze gezonde salade krijg je nooit genoeg.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpeen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grote bloemkoolroosjes en meng met de winterpeen, kaneel, de helft van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Hak de amandelen grof, verdeel over de groenten en rooster de laatste 5 min. mee in de oven.
Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Doe de cottagecheese, muntblaadjes, 1 tl limoenrasp (per 4 personen), ¼ van de olie en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Meng de bulgur met de rest van de olie, de helft van de salade-ui en de geroosterde groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer met de muntsaus en limoenpartjes.
Bulgursalade met geroosterde groenten
Van deze gezonde salade krijg je nooit genoeg.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpeen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grote bloemkoolroosjes en meng met de winterpeen, kaneel, de helft van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Hak de amandelen grof, verdeel over de groenten en rooster de laatste 5 min. mee in de oven.
Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Doe de cottagecheese, muntblaadjes, 1 tl limoenrasp (per 4 personen), ¼ van de olie en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Meng de bulgur met de rest van de olie, de helft van de salade-ui en de geroosterde groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer met de muntsaus en limoenpartjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g winterpenen
400 g koelverse bloemkoolroosjes
1 el gemalen kaneel
4 el traditionele olijfolie
300 g AH Biologisch bulgur
50 g ongebrande amandelen
1 bosje salade-ui
1 limoen
200 g cottagecheese
7½ g verse munt
4 el water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker