Bulgursalade met feta en munt
bewaar
bewaar

Bulgursalade met feta en munt

Deze kleurrijke salade met bulgur, feta en munt is extra lekker met zelfgemaakte harissadressing met limoen.

25 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de aubergine in plakken van een ½ cm. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat afkoelen op een bord.

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil. Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Was de radijs en het radijsblad. Snijd de radijsjes in vieren en snijd het blad fijn.

Meng de helft van de munt, het radijsblad en limoenrasp met de milde harissa en de rest van de olie door de bulgur, breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de bulgursalade op de borden en verdeel de gebakken aubergine en de radijsjes erover. Besprenkel met de harissadressing en bestrooi met de verkruimelde feta en de rest van de munt.

combinatietipLekker met een dressing van harissa en limoen.
combinatietipNeem eens een kijkje bij al onze recepten met bulgur.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bulgursalade met feta en munt

Deze kleurrijke salade met bulgur, feta en munt is extra lekker met zelfgemaakte harissadressing met limoen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig