Bulgursalade met feta en munt
Deze kleurrijke salade met bulgur, feta en munt is extra lekker met zelfgemaakte harissadressing met limoen.
Aan de slag
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de aubergine in plakken van een ½ cm. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat afkoelen op een bord.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil. Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Was de radijs en het radijsblad. Snijd de radijsjes in vieren en snijd het blad fijn.
Meng de helft van de munt, het radijsblad en limoenrasp met de milde harissa en de rest van de olie door de bulgur, breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de bulgursalade op de borden en verdeel de gebakken aubergine en de radijsjes erover. Besprenkel met de harissadressing en bestrooi met de verkruimelde feta en de rest van de munt.
Bulgursalade met feta en munt
Deze kleurrijke salade met bulgur, feta en munt is extra lekker met zelfgemaakte harissadressing met limoen.
bijgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de aubergine in plakken van een ½ cm. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat afkoelen op een bord.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil. Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Was de radijs en het radijsblad. Snijd de radijsjes in vieren en snijd het blad fijn.
Meng de helft van de munt, het radijsblad en limoenrasp met de milde harissa en de rest van de olie door de bulgur, breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de bulgursalade op de borden en verdeel de gebakken aubergine en de radijsjes erover. Besprenkel met de harissadressing en bestrooi met de verkruimelde feta en de rest van de munt.
combinatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bulgur
1 aubergine
3 el traditionele olijfolie
1 limoen
15 g verse munt
1 bos radijs
1 el milde harissa
75 ml dressing met harissa en limoen
100 g feta