Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
Bij een barbecue denk je meteen aan vlees, maar probeer ook eens om paprika te grillen. Lekker met feta en munt!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Halveer de gele en rode puntpaprika’s en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 gelijke stukken en meng met de olie. Gril de paprikastukken 6-8 min. op de barbecue. Keer halverwege. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de muntblaadjes fijn. Meng de rest van de olie, 1 el limoensap (per 4 personen), de helft van de munt, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de paprika met de dressing en verdeel over een schaal. Verkruimel de feta erover en garneer met de rest van de munt.
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
Bij een barbecue denk je meteen aan vlees, maar probeer ook eens om paprika te grillen. Lekker met feta en munt!
bijgerecht
null personen
205 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Halveer de gele en rode puntpaprika’s en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 gelijke stukken en meng met de olie. Gril de paprikastukken 6-8 min. op de barbecue. Keer halverwege. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de muntblaadjes fijn. Meng de rest van de olie, 1 el limoensap (per 4 personen), de helft van de munt, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de paprika met de dressing en verdeel over een schaal. Verkruimel de feta erover en garneer met de rest van de munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 gele paprika's
2 rode puntpaprika's
3 el traditionele olijfolie
½ limoen
15 g verse munt
100 g feta
Dit heb je nodig
barbecue of oven