Gegrilde mais met feta
De ene maiskolf is de andere niet... Dat bewijst deze gegrilde mais met feta.
Aan de slag
Kook de maiskolven 5 min. Giet af en dep droog met keukenpapier. Meng de olie met de paprikapoeder en smeer de mais ermee in. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 5 min. rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Meng de koriander, jalapeñopeper en het limoensap met de mayonaise.
Verkruimel de feta. Smeer de maiskolven in met de mayonaise. Verdeel de feta erover, bestrooi met het limoenrasp en leg de partjes limoen erbij.
Gegrilde mais met feta
De ene maiskolf is de andere niet... Dat bewijst deze gegrilde mais met feta.
bijgerecht
null porties
435 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de maiskolven 5 min. Giet af en dep droog met keukenpapier. Meng de olie met de paprikapoeder en smeer de mais ermee in. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 5 min. rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Meng de koriander, jalapeñopeper en het limoensap met de mayonaise.
Verkruimel de feta. Smeer de maiskolven in met de mayonaise. Verdeel de feta erover, bestrooi met het limoenrasp en leg de partjes limoen erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 maiskolven
2 el zonnebloemolie
1 tl gerookte-paprikapoeder
10 g verse koriander
1 verse groene jalapeñopeper
1 limoen
100 ml Zaanse mayonaise
75 g feta
Dit heb je nodig
keukenpapier
grillpan