Gepofte paprikasalade met olijven
Dus, jij zocht naar een salade? Deze is lekker en krijg je vast geen genoeg van!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de gele en rode paprika’s heel in een ovenschaal en gril ze ca. 45 min. boven in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Keer de paprika’s halverwege de oventijd.
Neem de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen tot je ze makkelijk kunt vastpakken. Dat duurt ca. 30 min. Trek het zwarte vel van de paprika’s en trek de steelaanzet met de zaadjes die daaronder aan vastzitten uit de paprika’s. Werk boven een zeef die je in een kom hebt gehangen. Zo vang je het vocht dat vrijkomt op; daar zit veel smaak aan. Snijd of scheur de gepelde, gepofte paprika in lange repen en doe in een grote platte schaal.
Meng de rodewijnazijn en de olijfolie door het opgevangen paprikavocht tot een dressing. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk over de gepofte paprika. Pel de kleine rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de platte peterselie grof. Meng de ui en peterselie met de olijven door de paprikasalade. Serveer met het stokbrood.
Gepofte paprikasalade met olijven
Dus, jij zocht naar een salade? Deze is lekker en krijg je vast geen genoeg van!
bijgerecht
null personen
395 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de gele en rode paprika’s heel in een ovenschaal en gril ze ca. 45 min. boven in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Keer de paprika’s halverwege de oventijd.
Neem de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen tot je ze makkelijk kunt vastpakken. Dat duurt ca. 30 min. Trek het zwarte vel van de paprika’s en trek de steelaanzet met de zaadjes die daaronder aan vastzitten uit de paprika’s. Werk boven een zeef die je in een kom hebt gehangen. Zo vang je het vocht dat vrijkomt op; daar zit veel smaak aan. Snijd of scheur de gepelde, gepofte paprika in lange repen en doe in een grote platte schaal.
Meng de rodewijnazijn en de olijfolie door het opgevangen paprikavocht tot een dressing. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk over de gepofte paprika. Pel de kleine rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de platte peterselie grof. Meng de ui en peterselie met de olijven door de paprikasalade. Serveer met het stokbrood.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g gele paprika's
400 g rode paprika's
1 el rodewijnazijn
3 el extra vierge olijfolie
1 rode ui
5 g verse platte peterselie
50 g gemengde olijven
1 bruin stokbrood
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 25 cm)