Linzensalade met geroosterde pompoen, rode ui en cottagecheese
Salade als lunch: deze linzensalade met geroosterde pompoen volstaat perfect. Want: vullend én gezond. Doe ons elke dag maar zo'n lekkere bowl.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in parten en meng met de pompoen, de helft van de olie, de kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Hak de cashewnoten grof.
Meng de linzen met het pompoenmengsel, de cashewnoten, azijn en de rest van de olijfolie. Verdeel de cottagecheese erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Linzensalade met geroosterde pompoen, rode ui en cottagecheese
Salade als lunch: deze linzensalade met geroosterde pompoen volstaat perfect. Want: vullend én gezond. Doe ons elke dag maar zo'n lekkere bowl.
null personen
355 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in parten en meng met de pompoen, de helft van de olie, de kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Hak de cashewnoten grof.
Meng de linzen met het pompoenmengsel, de cashewnoten, azijn en de rest van de olijfolie. Verdeel de cottagecheese erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
400 g koelverse pompoenblokjes
2 el milde olijfolie
1 tl gemalen kaneel
75 g ongebrande cashewnoten
800 g linzen in blik
½ el witte natuurazijn
200 g cottagecheese
Dit heb je nodig
bakpapier