Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread
bewaar
bewaar

Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread

Eens wat anders op je volkoren-stokbrood? Maak zelf een vegetarische pompoen-notenspread. Lekker én gezond!

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen met de olie, kaneel en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Rooster de laatste 8 min. de cashewnoten naast de pompoen mee en het stokbrood op een ovenrooster onder de pompoen. Doe de pompoen samen met ⅔ van de cashewnoten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove spread. Meng de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Halveer het stokbrood in de lengte en beleg beide helften met de pompoen-notenspread en sla. Hak de rest van de cashewnoten fijn en strooi erover. Snijd elk half stokbrood doormidden en serveer.

variatietipJe kunt het stokbrood ook vervangen door 8 sneetjes geroosterd volkorenbrood.
bereidingstipDe pompoen-notenspread kun je 1 dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkoren-stokbrood met veldsla en pompoen-notenspread

Eens wat anders op je volkoren-stokbrood? Maak zelf een vegetarische pompoen-notenspread. Lekker én gezond!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig