Linzensalade met gemarineerde biet en volkorentortillachips
De linzen in deze salade gaan mooi samen met de aardse smaken van biet. Knapperige tortillapuntjes maken het feest compleet!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en de peterselie grof. Snijd de rode bieten in parten, maar houd 1 apart (per 4 personen). Meng de parten biet met de helft van de knoflook, de helft van de peterselie en de helft van de azijn. Breng op smaak met peper.
Snijd de apart gehouden biet grof en doe samen met de rest van de knoflook, de rest van de peterselie, de rest van de azijn, de helft van de olie en komijn in de hakmolen en mix tot een gladde dressing. Voeg eventueel 2-3 el water (per 4 personen) toe als het te dik is. Breng op smaak met peper. Leg de bieten en bietendressing afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Snijd de wraps elk in 8 puntjes en schep om met de rest van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven.
Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en doe in een pan met ruim water. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook in ca. 15 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Scheur de bladen van de kropsla in stukken en meng met de linzen, gemarineerde bieten en de helft van de bietendressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en besprenkel met de rest van de dressing. Leg er de gebakken puntjes tortillawrap bij.
Linzensalade met gemarineerde biet en volkorentortillachips
De linzen in deze salade gaan mooi samen met de aardse smaken van biet. Knapperige tortillapuntjes maken het feest compleet!
null personen
455 kcal
40 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en de peterselie grof. Snijd de rode bieten in parten, maar houd 1 apart (per 4 personen). Meng de parten biet met de helft van de knoflook, de helft van de peterselie en de helft van de azijn. Breng op smaak met peper.
Snijd de apart gehouden biet grof en doe samen met de rest van de knoflook, de rest van de peterselie, de rest van de azijn, de helft van de olie en komijn in de hakmolen en mix tot een gladde dressing. Voeg eventueel 2-3 el water (per 4 personen) toe als het te dik is. Breng op smaak met peper. Leg de bieten en bietendressing afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Snijd de wraps elk in 8 puntjes en schep om met de rest van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven.
Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en doe in een pan met ruim water. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook in ca. 15 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Scheur de bladen van de kropsla in stukken en meng met de linzen, gemarineerde bieten en de helft van de bietendressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en besprenkel met de rest van de dressing. Leg er de gebakken puntjes tortillawrap bij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
250 g gekookte mini rode bieten
2 el witte natuurazijn
4 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
2 volkoren tortillawraps
250 g gedroogde groene linzen
¼ kropsla
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier