Turkse pilav met groenten
Met deze tropische rijst op tafel waan je je bijna op vakantie.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui met de wortel en tomaat 3 min. Schep er de bulgur en bevroren erwten door en bak nog 1 min.
Voeg het hete water toe en breng aan de kook. Kook de bulgur met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Snijd de blaadjes van de munt fijn.
Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afgedekt staan. Meng de munt, peper en eventueel zout door het bulgurmengsel (pilav). Lekker met gegrilde Wahid kipfilet.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Turkse pilav met groenten
Met deze tropische rijst op tafel waan je je bijna op vakantie.
bijgerecht
null personen
355 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui met de wortel en tomaat 3 min. Schep er de bulgur en bevroren erwten door en bak nog 1 min.
Voeg het hete water toe en breng aan de kook. Kook de bulgur met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Snijd de blaadjes van de munt fijn.
Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afgedekt staan. Meng de munt, peper en eventueel zout door het bulgurmengsel (pilav). Lekker met gegrilde Wahid kipfilet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 el traditionele olijfolie
1 winterpeen
2 tomaten
300 g bulgur
100 g fijne diepvries tuinerwten
750 ml water
3 el verse munt