Runder-kipburger met puree en uienjus
Een AVG'tje met extra groente door de puree gemaakt van niet alleen aardappel, maar ook knolselderij. Ideaal voor op een doordeweekse avond. Aan tafel!
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 10 min. zacht en gekaramelliseerd, schep af en toe om. Schep de helft uit de pan.
Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij. Halveer de aardappelen en snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm, kook ze samen in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht (per 4 personen). Laat de groenten droogstomen in de pan en pureer ze met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg wat kookvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Voeg de sperziebonen toe aan de pan met ui en bak nog 6-7 min. op hoog vuur. Voeg de laatste 3 min. ⅓ van het water toe aan de pan en laat stomen met de deksel erop. Breng op smaak met peper en schep uit de pan.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de burgers 8-10 min., keer halverwege. Schep uit de pan en blus het bakvet af met de rest van het water. Voeg de apart gehouden ui toe aan de pan en laat 5 min. inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de puree, sperziebonen en burgers over de borden. Schep de uienjus over de burgers.
Runder-kipburger met puree en uienjus
Een AVG'tje met extra groente door de puree gemaakt van niet alleen aardappel, maar ook knolselderij. Ideaal voor op een doordeweekse avond. Aan tafel!
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 10 min. zacht en gekaramelliseerd, schep af en toe om. Schep de helft uit de pan.
Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij. Halveer de aardappelen en snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm, kook ze samen in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht (per 4 personen). Laat de groenten droogstomen in de pan en pureer ze met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg wat kookvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Voeg de sperziebonen toe aan de pan met ui en bak nog 6-7 min. op hoog vuur. Voeg de laatste 3 min. ⅓ van het water toe aan de pan en laat stomen met de deksel erop. Breng op smaak met peper en schep uit de pan.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de burgers 8-10 min., keer halverwege. Schep uit de pan en blus het bakvet af met de rest van het water. Voeg de apart gehouden ui toe aan de pan en laat 5 min. inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de puree, sperziebonen en burgers over de borden. Schep de uienjus over de burgers.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
4 el milde olijfolie
1 kg iets kruimige aardappel
400 g knolselderij
½ tl gemalen nootmuskaat
500 g sperziebonen
300 ml water
4 runder-kipburgers
Dit heb je nodig
pureestamper