Preistamppot met zoete aardappel, Amsterdamse ui en varkensbraadworst
bewaar
bewaar

Preistamppot met zoete aardappel, Amsterdamse ui en varkensbraadworst

Fruit je prei heel langzaam op laag vuur, dan wordt hij lekker zacht en zoet.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Schil beide soorten aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.

Snijd het kontje en 1 cm van het groene gedeelte van de prei. Snijd het deel dat je overhoudt in de lengte doormidden. Was en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd in halve ringen van een ½ cm.

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de braadworsten op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

Smelt de boter in een hapjespan en fruit de prei op heel laag vuur 10 min. heel zacht (het mag niet bruin worden). Schep regelmatig om.

Verwarm de melk in een steelpan. Meng de aardappelen met de warme melk en stamp met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Schep de prei erdoor en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de preistamppot over borden en leg de braadworst en de uien erop.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Preistamppot met zoete aardappel, Amsterdamse ui en varkensbraadworst

Fruit je prei heel langzaam op laag vuur, dan wordt hij lekker zacht en zoet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig