Bueno bar
Deze bar heeft het allemaal: een knapperige chocolade buitenkant, een zachte hazelnootpasta vulling en een lekkere crunch.
15 min. bereiden / 30 min. wachten
5 ingrediënten
Aan de slag
Smelt de melkchocolade en 1 tl kokosolie (4 g) au-bain marie, smelt in een andere kom de pure chocolade en 1 el kokosolie (13 g) au-bain marie.
Vet de cakevorm in en bedek met vershoudfolie. Besprenkel met de helft van de melkchocolade en zet 1 min. in de vriezer. Verdeel dan de helft van de pure chocolade erover. Strijk glad en duw de zijkanten 1½ cm omhoog. Laat weer 10 min. opstijven in de vriezer.
Hak ondertussen 2 wafels fijn (24 g, stukjes van een ½ cm) en roer de hazelnootpasta erdoor.
Haal de cakevorm uit de vriezer, schep het wafel-hazelnootpastamengsel erin en strijk glad. Verdeel de rest van de pure chocolade erover en besprenkel weer met de rest van de melkchocolade. Zet voor 15 min. in de vriezer of tot de chocolade goed hard is geworden. Bewaar in de koelkast.
Bueno bar
Deze bar heeft het allemaal: een knapperige chocolade buitenkant, een zachte hazelnootpasta vulling en een lekkere crunch.
null personen
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Smelt de melkchocolade en 1 tl kokosolie (4 g) au-bain marie, smelt in een andere kom de pure chocolade en 1 el kokosolie (13 g) au-bain marie.
Vet de cakevorm in en bedek met vershoudfolie. Besprenkel met de helft van de melkchocolade en zet 1 min. in de vriezer. Verdeel dan de helft van de pure chocolade erover. Strijk glad en duw de zijkanten 1½ cm omhoog. Laat weer 10 min. opstijven in de vriezer.
Hak ondertussen 2 wafels fijn (24 g, stukjes van een ½ cm) en roer de hazelnootpasta erdoor.
Haal de cakevorm uit de vriezer, schep het wafel-hazelnootpastamengsel erin en strijk glad. Verdeel de rest van de pure chocolade erover en besprenkel weer met de rest van de melkchocolade. Zet voor 15 min. in de vriezer of tot de chocolade goed hard is geworden. Bewaar in de koelkast.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g melkchocolade
17 g kokosolie
150 g pure chocolade
24 g javawafels
6 el witte hazelnootpasta
Dit heb je nodig
vershoudfolie
cakevorm (Ø 22 cm)