Kaapsebesbonbon
bewaar
bewaar

Kaapsebesbonbon

Een zalig kerstfeest wordt het dit jaar zeker. Deze exotische bonbons maken namelijk indruk bij al je gasten.

20 min. bereiden / 15 min. wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breek de 3 soorten chocolade in stukken en doe ze elk apart in 3 hitte bestendige kommen.

Smelt de 3 kleuren chocolade apart van elkaar au bain-marie tot ze half gesmolten zijn. Neem de kommen dan van het vuur.

Laat de chocolade 3 min. staan, roer door tot alle chocolade is gesmolten en schenk de 3 soorten bij elkaar in 1 kom. Roer kort door tot een gemarmerd effect ontstaat.

Trek de blaadjes (‘lampionnen’) om de goudbessen voorzichtig open en vouw ze terug. Houd de bessen hieraan vast en doop ze voor de helft in de chocolade. Laat ze op het bak papier minimaal 15 min. uitharden.

biertipLekker bij dit gerecht is een glas Brouwerij ’t IJ Red IPA. Smaak: droog, fruitig. Herkomst: Nederland. Bier toe? Ja, dit is de perfecte match met chocolade!
wijntipLekker bij dit gerecht is een glas Dourthe Sauternes Grands Terroirs. Smaak: wit, zoet. Herkomst: Frankrijk, Bordeaux. Wereldberoemde ‘gouden’ dessertwijn van prachtig terroir.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kaapsebesbonbon

Een zalig kerstfeest wordt het dit jaar zeker. Deze exotische bonbons maken namelijk indruk bij al je gasten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig