Kaapsebesbonbon
Een zalig kerstfeest wordt het dit jaar zeker. Deze exotische bonbons maken namelijk indruk bij al je gasten.
Aan de slag
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breek de 3 soorten chocolade in stukken en doe ze elk apart in 3 hitte bestendige kommen.
Smelt de 3 kleuren chocolade apart van elkaar au bain-marie tot ze half gesmolten zijn. Neem de kommen dan van het vuur.
Laat de chocolade 3 min. staan, roer door tot alle chocolade is gesmolten en schenk de 3 soorten bij elkaar in 1 kom. Roer kort door tot een gemarmerd effect ontstaat.
Trek de blaadjes (‘lampionnen’) om de goudbessen voorzichtig open en vouw ze terug. Houd de bessen hieraan vast en doop ze voor de helft in de chocolade. Laat ze op het bak papier minimaal 15 min. uitharden.
Kaapsebesbonbon
Een zalig kerstfeest wordt het dit jaar zeker. Deze exotische bonbons maken namelijk indruk bij al je gasten.
nagerecht
null porties
50 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breek de 3 soorten chocolade in stukken en doe ze elk apart in 3 hitte bestendige kommen.
Smelt de 3 kleuren chocolade apart van elkaar au bain-marie tot ze half gesmolten zijn. Neem de kommen dan van het vuur.
Laat de chocolade 3 min. staan, roer door tot alle chocolade is gesmolten en schenk de 3 soorten bij elkaar in 1 kom. Roer kort door tot een gemarmerd effect ontstaat.
Trek de blaadjes (‘lampionnen’) om de goudbessen voorzichtig open en vouw ze terug. Houd de bessen hieraan vast en doop ze voor de helft in de chocolade. Laat ze op het bak papier minimaal 15 min. uitharden.
biertip:
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g pure chocolade
50 g witte chocolade
50 g melkchocolade
90 g Kaapse goudbessen
Dit heb je nodig
bakpapier