Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes
Aan de slag
'Lampionnetjes' van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen. Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is gesmolten. Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen. Met deegroller of tussen handen koekjes grofverkruimelen. Koekjes door chocolade scheppen. Mengsel in vorm schenken. Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke taartpunt er een heeft). Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden. Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen. Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen.
Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes
nagerecht
null personen
520 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
'Lampionnetjes' van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen. Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is gesmolten. Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen. Met deegroller of tussen handen koekjes grofverkruimelen. Koekjes door chocolade scheppen. Mengsel in vorm schenken. Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke taartpunt er een heeft). Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden. Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen. Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 Kaapse goudbessen
100 g roomboter
150 g pure chocolade
1 eetlepel sinaasappellikeur
6 almond cookies
0 cacaopoeder
Dit heb je nodig
quiche- of lage taartvorm (doorsnede 18 cm)