Italiaanse bol met gegrilde plantburger en tomatensalsa (advertorial)
Handig en makkelijk: in een handomdraai een plantaardige burger maken.Grill 'm op de BBQ en eet 'm daarna op een broodje met tomatensalsa en een pittige pesto-mayonaise.
Aan de slag
Zet de barbecue aan. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Snipper de sjalot fijn. Meng de blokjes tomaat met de sjalot, azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de kneed & klaar met het koude water tot het water is opgenomen. Voeg ⅔ van de olie toe en vorm er 2 burgers (per 2 personen) van. Besmeer aan beide kanten met de rest van de olie. Gril de burgers ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Snijd elk broodje open en gril 3 min. op de snijkant. Meng de pesto met de mayonaise. Haal de blaadjes basilicum van de takjes, snijd grof en meng door de tomatensalsa.
Besmeer beide kanten van de broodjes met de pestomayonaise en beleg vervolgens de onderkant met wat rucola, plantburger en 1 el tomatensalsa. Meng de rest van de rucola met de tomatensalsa en serveer erbij.
Italiaanse bol met gegrilde plantburger en tomatensalsa (advertorial)
Handig en makkelijk: in een handomdraai een plantaardige burger maken.Grill 'm op de BBQ en eet 'm daarna op een broodje met tomatensalsa en een pittige pesto-mayonaise.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Zet de barbecue aan. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Snipper de sjalot fijn. Meng de blokjes tomaat met de sjalot, azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de kneed & klaar met het koude water tot het water is opgenomen. Voeg ⅔ van de olie toe en vorm er 2 burgers (per 2 personen) van. Besmeer aan beide kanten met de rest van de olie. Gril de burgers ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Snijd elk broodje open en gril 3 min. op de snijkant. Meng de pesto met de mayonaise. Haal de blaadjes basilicum van de takjes, snijd grof en meng door de tomatensalsa.
Besmeer beide kanten van de broodjes met de pestomayonaise en beleg vervolgens de onderkant met wat rucola, plantburger en 1 el tomatensalsa. Meng de rest van de rucola met de tomatensalsa en serveer erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 trostomaten
1 sjalot
1 el wittewijnazijn
60 g Verstegen kneed & klaar plantburgers klassiek
125 ml koud water
3 el milde olijfolie
2 Italiaanse bollen
1 el pesto arrabbiata
2½ el plantaardige vegan mayo
7½ g verse basilicum
40 g rucola
Dit heb je nodig
barbecue