Italiaanse bol met gegrilde plantburger en tomatensalsa (advertorial)
bewaar
bewaar

Italiaanse bol met gegrilde plantburger en tomatensalsa (advertorial)

Handig en makkelijk: in een handomdraai een plantaardige burger maken.Grill 'm op de BBQ en eet 'm daarna op een broodje met tomatensalsa en een pittige pesto-mayonaise.

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Zet de barbecue aan. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Snipper de sjalot fijn. Meng de blokjes tomaat met de sjalot, azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Meng de kneed & klaar met het koude water tot het water is opgenomen. Voeg ⅔ van de olie toe en vorm er 2 burgers (per 2 personen) van. Besmeer aan beide kanten met de rest van de olie. Gril de burgers ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

Snijd elk broodje open en gril 3 min. op de snijkant. Meng de pesto met de mayonaise. Haal de blaadjes basilicum van de takjes, snijd grof en meng door de tomatensalsa.

Besmeer beide kanten van de broodjes met de pestomayonaise en beleg vervolgens de onderkant met wat rucola, plantburger en 1 el tomatensalsa. Meng de rest van de rucola met de tomatensalsa en serveer erbij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Italiaanse bol met gegrilde plantburger en tomatensalsa (advertorial)

Handig en makkelijk: in een handomdraai een plantaardige burger maken.Grill 'm op de BBQ en eet 'm daarna op een broodje met tomatensalsa en een pittige pesto-mayonaise.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig