Plantaardige balletjes in tomatensaus (advertorial)
Deze plantaardige balletjes zijn heerlijk in kruidige tomatensaus. En je maakt ze heel makkelijk zelf. Lekker met aardappelpartjes uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in parten en de takjes rozemarijn heel grof. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie (per 4 personen). Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Doe de kneed & klaar plantaardige vleesvervanger in een kom. Voeg het koude water toe en meng tot een deegje. Voeg 4 el olie (per 4 personen) toe en meng tot de olie is opgenomen. Draai er vervolgens met natte handen balletjes van Ø 4 cm van.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de balletjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg de tomatenpassata toe en stoof met de deksel schuin op de pan nog 10 min. op laag vuur. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breng de sla op smaak met het citroensap en -rasp en peper.
Serveer de balletjes met de geroosterde aardappelen en sla.
Plantaardige balletjes in tomatensaus (advertorial)
Deze plantaardige balletjes zijn heerlijk in kruidige tomatensaus. En je maakt ze heel makkelijk zelf. Lekker met aardappelpartjes uit de oven.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in parten en de takjes rozemarijn heel grof. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie (per 4 personen). Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Doe de kneed & klaar plantaardige vleesvervanger in een kom. Voeg het koude water toe en meng tot een deegje. Voeg 4 el olie (per 4 personen) toe en meng tot de olie is opgenomen. Draai er vervolgens met natte handen balletjes van Ø 4 cm van.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de balletjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg de tomatenpassata toe en stoof met de deksel schuin op de pan nog 10 min. op laag vuur. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breng de sla op smaak met het citroensap en -rasp en peper.
Serveer de balletjes met de geroosterde aardappelen en sla.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
7½ g verse rozemarijn
7 el zonnebloemolie
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
120 g Verstegen kneed & klaar gemakballen klassiek
250 ml koud water
500 g passata
½ citroen
100 g krulslamelange
Dit heb je nodig
bakpapier