Spinazie-snijbonenstamppot met spekjes
bewaar
bewaar

Spinazie-snijbonenstamppot met spekjes

Een stamppotje met meerdere soorten groente en smaken: dat eet nóg lekkerder! De spekjes en uitjes geven het nog extra kleur. Ook lekker: je hebt het al in 30 min. op tafel staan.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekjes 5 min. Voeg de ui toe en bak nog 5 min. Voeg de snijbonen toe en bak nog 5-8 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Haal van het vuur en roer er 1 el citroensap (per 4 personen) door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Doe de spinazie in een vergiet en giet de aardappelen erover af. Doe de aardappelen en spinazie terug in de pan en stamp met de melk tot een smeuïge stamppot. Roer de helft van het snijbonenmengsel en het citroenrasp erdoor. Meng de zuivelspread door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de stamppot over de borden. Schep de rest van het snijbonenmengsel erover.

vegatipVervang de spekjes door plantaardige spekjes (AH Terra).
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinazie-snijbonenstamppot met spekjes

Een stamppotje met meerdere soorten groente en smaken: dat eet nóg lekkerder! De spekjes en uitjes geven het nog extra kleur. Ook lekker: je hebt het al in 30 min. op tafel staan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig