Spinazie-snijbonenstamppot met spekjes
Een stamppotje met meerdere soorten groente en smaken: dat eet nóg lekkerder! De spekjes en uitjes geven het nog extra kleur. Ook lekker: je hebt het al in 30 min. op tafel staan.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekjes 5 min. Voeg de ui toe en bak nog 5 min. Voeg de snijbonen toe en bak nog 5-8 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Haal van het vuur en roer er 1 el citroensap (per 4 personen) door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de spinazie in een vergiet en giet de aardappelen erover af. Doe de aardappelen en spinazie terug in de pan en stamp met de melk tot een smeuïge stamppot. Roer de helft van het snijbonenmengsel en het citroenrasp erdoor. Meng de zuivelspread door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Schep de rest van het snijbonenmengsel erover.
Spinazie-snijbonenstamppot met spekjes
Een stamppotje met meerdere soorten groente en smaken: dat eet nóg lekkerder! De spekjes en uitjes geven het nog extra kleur. Ook lekker: je hebt het al in 30 min. op tafel staan.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekjes 5 min. Voeg de ui toe en bak nog 5 min. Voeg de snijbonen toe en bak nog 5-8 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Haal van het vuur en roer er 1 el citroensap (per 4 personen) door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de spinazie in een vergiet en giet de aardappelen erover af. Doe de aardappelen en spinazie terug in de pan en stamp met de melk tot een smeuïge stamppot. Roer de helft van het snijbonenmengsel en het citroenrasp erdoor. Meng de zuivelspread door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Schep de rest van het snijbonenmengsel erover.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg biologische iets kruimige aardappel
1 biologische citroen
1 Biologische rode ui
2 el biologische olijfolie extra vierge
200 g biologische gerookte spekreepjes
400 g gesneden snijbonen
200 g biologische verse spinazie
100 ml biologische volle melk
150 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
pureestamper