Stamppot met groene groenten, dillesaus en hazelnoten
Spruitjes, broccoli en snijbonen: deze lekkere stamp zit bomvol groene groenten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Snijd de snijbonen in dunne schuine plakjes van een ½ cm. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Verdeel de groenten naast elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olijfolie en rooster 20 min.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Haal uit de oven en laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de dille fijn, maar houd een paar takjes dille apart. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng ¾ van de zuivelspread met de helft van het citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen), het water, de rest van de olie en de gesneden dille. Breng op smaak met peper. Hak de hazelnoten grof.
Giet de aardappelen af, bewaar een kopje kookvocht (per 4 personen). Stamp met de pureestamper fijn. Meng met de geroosterde snijbonen, de rest van de zuivelspread en eventueel wat kookvocht tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de puree over de borden, schep de rest van de groenten erop. Verdeel de hazelnoten en takjes dille erover. Serveer met de dillesaus en bestrooi met de rest van het citroenrasp.
Stamppot met groene groenten, dillesaus en hazelnoten
Spruitjes, broccoli en snijbonen: deze lekkere stamp zit bomvol groene groenten.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Snijd de snijbonen in dunne schuine plakjes van een ½ cm. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Verdeel de groenten naast elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olijfolie en rooster 20 min.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Haal uit de oven en laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de dille fijn, maar houd een paar takjes dille apart. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng ¾ van de zuivelspread met de helft van het citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen), het water, de rest van de olie en de gesneden dille. Breng op smaak met peper. Hak de hazelnoten grof.
Giet de aardappelen af, bewaar een kopje kookvocht (per 4 personen). Stamp met de pureestamper fijn. Meng met de geroosterde snijbonen, de rest van de zuivelspread en eventueel wat kookvocht tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de puree over de borden, schep de rest van de groenten erop. Verdeel de hazelnoten en takjes dille erover. Serveer met de dillesaus en bestrooi met de rest van het citroenrasp.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
200 g snijbonen
350 g spruiten
2 el milde olijfolie
1 kg iets kruimige aardappel
30 g hazelnoten
15 g verse dille
1 biologische citroen
200 g zuivelspread light
1 el water
Dit heb je nodig
pureestamper