Witte bonen-knolselderijstamp met snijbonen en hazelnoten
bewaar
bewaar

Witte bonen-knolselderijstamp met snijbonen en hazelnoten

Dit recept met knolselderij, witte bonen en snijbonen is me toch een stamppotje lekker!

45 min. bereiden / 12 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Week de witte bonen 8-12 uur in het water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. laag vuur koken.

Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook in 15 min. gaar. Snijd de snijbonen in stukjes van 1 cm en kook in 8 min. gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Voeg het komijnzaad toe en rooster 1 min. mee. Laat de hazelnoten afkoelen op een bord en hak de hazelnoten grof.

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verwarm de sojadrink. Giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de sojamelk toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree.

Giet de witte bonen af en stamp door de puree. Roer de snijbonen en het citroenrasp erdoor en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Bestrooi met de noten.

bereidingstipe kunt de gedroogde bonen vervangen door 1 blik witte bonen 0% zout (800 g). Deze hoef je niet te weken. Giet de bonen in stap 5 af, spoel af onder koud stromend water, laat uitlekken en stamp door de puree.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witte bonen-knolselderijstamp met snijbonen en hazelnoten

Dit recept met knolselderij, witte bonen en snijbonen is me toch een stamppotje lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig