Hamburger met aubergine van de BBQ met yoghurt-muntsaus
Warm weer, gegrilde hamburgerbroodjes, yoghurtsaus met knoflook en hamburgers met aubergine. Wat wil je nog meer?
Aan de slag
Snijd de aubergines in kleine blokjes. Verhit 4 el van de olie (per 8 burgers) in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 min. gaar. Voeg na 5 min. de chilivlokken en ras el hanout toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de aubergine met de pureestamper in een ruime kom fijn. Laat 10 min. afkoelen.
Hak de amandelen fijn en snijd de koriander fijn. Meng de amandel, koriander, het gehakt en de panko met de aubergine. Vorm 8 burgers (per 8 personen) van het mengsel en laat tot gebruik rusten in de koelkast.
Rasp de knoflook fijn en snijd de munt fijn. Meng de yoghurt met de knoflook en munt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de paprika uitlekken, snijd in reepjes en meng met de azijn, 1 el van de olie (per 8 burgers) en peper.
Steek de barbecue aan. Snijd de broodjes open. Gril de gesneden kant van de broodjes tot er grillstrepen ontstaan. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril ze in 6-8 min. gaar, keer af en toe om.
Besmeer de boven- en onderkant van de broodjes met de yoghurtsaus. Leg op elk broodje 2 blaadjes sla en 1 burger. Verdeel de paprika erover en dek af met de bovenkant van het broodje.
Hamburger met aubergine van de BBQ met yoghurt-muntsaus
Warm weer, gegrilde hamburgerbroodjes, yoghurtsaus met knoflook en hamburgers met aubergine. Wat wil je nog meer?
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
45 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de aubergines in kleine blokjes. Verhit 4 el van de olie (per 8 burgers) in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 min. gaar. Voeg na 5 min. de chilivlokken en ras el hanout toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de aubergine met de pureestamper in een ruime kom fijn. Laat 10 min. afkoelen.
Hak de amandelen fijn en snijd de koriander fijn. Meng de amandel, koriander, het gehakt en de panko met de aubergine. Vorm 8 burgers (per 8 personen) van het mengsel en laat tot gebruik rusten in de koelkast.
Rasp de knoflook fijn en snijd de munt fijn. Meng de yoghurt met de knoflook en munt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de paprika uitlekken, snijd in reepjes en meng met de azijn, 1 el van de olie (per 8 burgers) en peper.
Steek de barbecue aan. Snijd de broodjes open. Gril de gesneden kant van de broodjes tot er grillstrepen ontstaan. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril ze in 6-8 min. gaar, keer af en toe om.
Besmeer de boven- en onderkant van de broodjes met de yoghurtsaus. Leg op elk broodje 2 blaadjes sla en 1 burger. Verdeel de paprika erover en dek af met de bovenkant van het broodje.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
10 el milde olijfolie
½ tl chilivlokken
1½ el ras el hanout
30 g geroosterde amandelen
15 g verse koriander
300 g rundergehakt
80 g panko
2 tenen knoflook
40 g verse munt
250 ml yoghurt Griekse stijl 10%
465 g gegrilde rode paprika's
1 el rodewijnazijn
8 luxe hamburgerbroodjes
16 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
pureestamper
barbecue