Biefstuk van de BBQ met frisse couscoussalade
bewaar
bewaar

Biefstuk van de BBQ met frisse couscoussalade

Een biefstuk bak je net zo lekker op de bbq. Vanaf nu wil je niet meer anders. Zeker met frisse couscoussalade erbij.

15 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten 5 min., giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd de helften in dunne plakjes. Snijd het bosuitje in flinterdunne ringen. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne repen. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vruchten uit.

Meng de tuinerwten, komkommer, bosui, munt, granaatappelpitjes, het citroensap, -rasp, de olie en yoghurt met de couscous en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Dep de biefstukken droog met keukenpapier en gril ze ca. 7 min. op de barbecue. Keer halverwege. Laat de biefstukken 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.

Verdeel de couscous-tuinerwtensalade over borden. Snijd de biefstukken tegen de draad van het vlees in repen en verdeel over de salade. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

wijntipDit gerecht gaat heel goed samen met een glas Berberana Red Dragon Tempranillo (fles 0.75 liter).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk van de BBQ met frisse couscoussalade

Een biefstuk bak je net zo lekker op de bbq. Vanaf nu wil je niet meer anders. Zeker met frisse couscoussalade erbij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig