Biefstuk van de BBQ met frisse couscoussalade
Een biefstuk bak je net zo lekker op de bbq. Vanaf nu wil je niet meer anders. Zeker met frisse couscoussalade erbij.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten 5 min., giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd de helften in dunne plakjes. Snijd het bosuitje in flinterdunne ringen. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne repen. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vruchten uit.
Meng de tuinerwten, komkommer, bosui, munt, granaatappelpitjes, het citroensap, -rasp, de olie en yoghurt met de couscous en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier en gril ze ca. 7 min. op de barbecue. Keer halverwege. Laat de biefstukken 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Verdeel de couscous-tuinerwtensalade over borden. Snijd de biefstukken tegen de draad van het vlees in repen en verdeel over de salade. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Biefstuk van de BBQ met frisse couscoussalade
Een biefstuk bak je net zo lekker op de bbq. Vanaf nu wil je niet meer anders. Zeker met frisse couscoussalade erbij.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten 5 min., giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd de helften in dunne plakjes. Snijd het bosuitje in flinterdunne ringen. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne repen. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vruchten uit.
Meng de tuinerwten, komkommer, bosui, munt, granaatappelpitjes, het citroensap, -rasp, de olie en yoghurt met de couscous en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier en gril ze ca. 7 min. op de barbecue. Keer halverwege. Laat de biefstukken 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Verdeel de couscous-tuinerwtensalade over borden. Snijd de biefstukken tegen de draad van het vlees in repen en verdeel over de salade. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
wijntip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
450 g diepvries fijne tuinerwten
1 komkommer
1 bosuitje
15 g verse munt
2 citroenen
100 g verse granaatappelpitjes
3 el milde olijfolie
4 el yoghurt Griekse stijl 10%
4 biefstukken
Dit heb je nodig
barbecue