Couscoussalade met kappertjes en pistachenootjes
Deze couscoussalade is extra fris door de munt, citroenmayo en granaatappelpitjes.
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over een platte schaal en laat 30 min. afkoelen.
Schil ondertussen de komkommer met een dunschiller en snijd hem overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in repen van een 1⁄2 cm breed. Snijd de repen in blokjes.
Giet de kappertjes af en bewaar een halve eetlepel van het kappertjesvocht per eetlepel mayonaise. Snijd de munt in reepjes. Hak de noten grof. Meng de komkommer, kappertjes en munt door de couscous.
Meng de mayonaise met de yoghurt en het kappertjesvocht. Roer door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pistachenoten en granaatappelpitjes.
Couscoussalade met kappertjes en pistachenootjes
Deze couscoussalade is extra fris door de munt, citroenmayo en granaatappelpitjes.
bijgerecht
null personen
445 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over een platte schaal en laat 30 min. afkoelen.
Schil ondertussen de komkommer met een dunschiller en snijd hem overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in repen van een 1⁄2 cm breed. Snijd de repen in blokjes.
Giet de kappertjes af en bewaar een halve eetlepel van het kappertjesvocht per eetlepel mayonaise. Snijd de munt in reepjes. Hak de noten grof. Meng de komkommer, kappertjes en munt door de couscous.
Meng de mayonaise met de yoghurt en het kappertjesvocht. Roer door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pistachenoten en granaatappelpitjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g couscous
1 komkommer
100 g kappertjes
15 g verse munt
95 g gepelde pistachenoten
2 el citroenmayonaise
2 el milde yoghurt
120 g verse granaatappelpitjes