Skyrdip met pistache, munt en komkommer
Met frisse yoghurt kun je heerlijke dips maken voor bij de borrel.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenootjes in 4-5 min. goudbruin. Laat akoelen op een bord.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de skyr in een kom met ⅔ van de munt en de helft van de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de schaaltjes. Bestrooi met de pistachenootjes, de rest van de munt en de rest van de komkommer en besprenkel met de olie. Strooi er eventueel nog wat peper over.
Zet elk schaaltje op een bord. Halveer de radijs en verdeel samen met de wortels en groentechips over de borden.
Skyrdip met pistache, munt en komkommer
Met frisse yoghurt kun je heerlijke dips maken voor bij de borrel.
bijgerecht
null personen
445 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenootjes in 4-5 min. goudbruin. Laat akoelen op een bord.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de skyr in een kom met ⅔ van de munt en de helft van de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de schaaltjes. Bestrooi met de pistachenootjes, de rest van de munt en de rest van de komkommer en besprenkel met de olie. Strooi er eventueel nog wat peper over.
Zet elk schaaltje op een bord. Halveer de radijs en verdeel samen met de wortels en groentechips over de borden.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g gepelde pistachenoten
10 g verse munt
½ komkommer
500 g yoghurt Skyr
2 el extra vierge olijfolie
100 g radijsjes
200 g geschrapte worteltjes
200 g groentechips