Pistache-bananenijs met verse munt
bewaar
bewaar

Pistache-bananenijs met verse munt

Ijs ongezond? Deze variant met ongezouten pistache en bananen niet!

10 min. bereiden / 5 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de bananen in plakjes, doe in een diepvrieszakje en leg minimaal 5 uur in de vriezer.

Hak 2 el pistachenoten (per 4 personen) fijn en doe de rest van de pistachenoten in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk. Zorg ervoor dat de stukjes niet aan elkaar gaan plakken. Dit duurt op de hoogste stand ca. 1 min. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de gemalen pistachenoten 5 min. op laag vuur. Laat afkoelen op een bord.

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd de helft grof. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

Doe het vanillemerg, de grofgesneden munt en bevroren banaan in de keukenmachine en laat draaien. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Het kan zijn dat je wat meer of minder melk nodig hebt.

Verdeel het ijs over schaaltjes en garneer met de rest van de blaadjes munt en de fijngehakte pistachenoten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pistache-bananenijs met verse munt

Ijs ongezond? Deze variant met ongezouten pistache en bananen niet!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig