Gezond toetje met framboos en sesam-pistchecrumble
Een gezond toetje dat er superverleidelijk uitziet? Dan ben je bij deze avocado-bananenvla met crumble aan het juiste adres.
Aan de slag
Maal de pistachenoten fijn in de keukenmachine. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en rooster de pistachenoten en sesamzaad 2-3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Haal van het vuur, roer de tahin en eventueel zout erdoor en laat afkoelen.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de frambozen met ½ tl limoenrasp (per 6 personen).
Snijd de bananen in plakjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe samen met de banaan, ⅔ van de yoghurt en 1 el limoensap (per 6 personen) in een hoge maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Verdeel de crème over cocktailglazen, verdeel de frambozen erover en schep er de rest van yoghurt op. Bestrooi met het pistache-tahinmengsel en garneer met een blaadje munt.
Gezond toetje met framboos en sesam-pistchecrumble
Een gezond toetje dat er superverleidelijk uitziet? Dan ben je bij deze avocado-bananenvla met crumble aan het juiste adres.
nagerecht
null personen
255 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maal de pistachenoten fijn in de keukenmachine. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en rooster de pistachenoten en sesamzaad 2-3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Haal van het vuur, roer de tahin en eventueel zout erdoor en laat afkoelen.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de frambozen met ½ tl limoenrasp (per 6 personen).
Snijd de bananen in plakjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe samen met de banaan, ⅔ van de yoghurt en 1 el limoensap (per 6 personen) in een hoge maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Verdeel de crème over cocktailglazen, verdeel de frambozen erover en schep er de rest van yoghurt op. Bestrooi met het pistache-tahinmengsel en garneer met een blaadje munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g gepelde ongezouten pistachenoten
2 tl sesamzaad
2 tl tahin
1 limoen
125 g verse frambozen
3 rijpe bananen
2 eetrijpe avocado's
150 g Griekse yoghurt 0%
1 takje verse munt
Dit heb je nodig
keukenmachine
staafmixer met hoge beker
cocktailglazen