Speltpannenkoekentaart met ricotta, banaan & pistache
Hier eet je je vingers bij op. En de kinderen ook. Kom maar op met die pannenkoekentaart!
Aan de slag
Doe het meel, de bananen, eieren, het zout en de melk, cacao en koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag. Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een flinke opslaglepel beslag. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in 2 min. gaar en keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor wat extra boter in de pan. Laat de pannenkoeken afkoelen, dit duurt ca. 30 min.
Hak ondertussen de pistachenoten grof. Meng 2 el honing door de ricotta. Besmeer 1 pannenkoek met 3 el ricotta, leg er een pannenkoek op en besmeer met 2 el fruitspread. Maak zo nog ca. 5 lagen en eindig met een laag ricotta. Verdeel de pistachenoten erover en besprenkel met de rest van de honing. Snijd aan tafel in puntjes.
Speltpannenkoekentaart met ricotta, banaan & pistache
Hier eet je je vingers bij op. En de kinderen ook. Kom maar op met die pannenkoekentaart!
nagerecht
null porties
315 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe het meel, de bananen, eieren, het zout en de melk, cacao en koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag. Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een flinke opslaglepel beslag. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in 2 min. gaar en keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor wat extra boter in de pan. Laat de pannenkoeken afkoelen, dit duurt ca. 30 min.
Hak ondertussen de pistachenoten grof. Meng 2 el honing door de ricotta. Besmeer 1 pannenkoek met 3 el ricotta, leg er een pannenkoek op en besmeer met 2 el fruitspread. Maak zo nog ca. 5 lagen en eindig met een laag ricotta. Verdeel de pistachenoten erover en besprenkel met de rest van de honing. Snijd aan tafel in puntjes.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g speltmeel
3 rijpe bananen
3 middelgrote eieren
1 tl zout
500 ml halfvolle melk
2 el cacaopoeder
2 tl koek- en speculaaskruiden
50 g ongezouten roomboter
30 g gepelde pistachenoten
3 el vloeibare honing
500 g ricotta
250 g Zonnatura fruitspread abrikoos
Dit heb je nodig
staafmixer