Chocolade-empanadas met banaan en kokos
Deze zoete variant van de gevulde deeghapjes heeft een vulling van banaan, honing, kokos en koffieboontjes. Verrassend!
Aan de slag
Snijd de boter in stukjes. Maal de boter in de keukenmachine met de bloem, cacao, poedersuiker en het zout tot een kruimelig deeg. Voeg 2 eieren toe. Draai tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Hak de stemgember fijn. Prak de bananen met een vork grof in een kom. Meng het limoenrasp en -sap, de gember, kokos, honing en mokkaboontjes erdoor.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik. Steek er met de metalen ring rondjes uit van ∅ 10 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 3 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 14 deegrondjes hebt.
Rol elk deegrondje uit tot ∅ 12 cm. Schep in het midden van elk rondje 1 el banaanvulling. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw de rondjes over de vulling dicht tot een halve maan. Druk de deegranden met een vork op elkaar. Leg de empanadas naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk hier de empanadas mee.
Bak de empanadas in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Serveer ze warm of koud.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Chocolade-empanadas met banaan en kokos
Deze zoete variant van de gevulde deeghapjes heeft een vulling van banaan, honing, kokos en koffieboontjes. Verrassend!
nagerecht
null porties
260 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de boter in stukjes. Maal de boter in de keukenmachine met de bloem, cacao, poedersuiker en het zout tot een kruimelig deeg. Voeg 2 eieren toe. Draai tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Hak de stemgember fijn. Prak de bananen met een vork grof in een kom. Meng het limoenrasp en -sap, de gember, kokos, honing en mokkaboontjes erdoor.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik. Steek er met de metalen ring rondjes uit van ∅ 10 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 3 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 14 deegrondjes hebt.
Rol elk deegrondje uit tot ∅ 12 cm. Schep in het midden van elk rondje 1 el banaanvulling. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw de rondjes over de vulling dicht tot een halve maan. Druk de deegranden met een vork op elkaar. Leg de empanadas naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk hier de empanadas mee.
Bak de empanadas in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Serveer ze warm of koud.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
200 g tarwebloem
40 g cacaopoeder
50 g poedersuiker
½ tl zout
3 middelgrote eieren
1 limoen
50 g stemgember
3 stuks rijpe bananen
55 g gemalen kokos
4 el vloeibare honing
100 g mokkaboontjes
1 bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
uitsteekvorm (∅ 10 cm)
deegroller
bakpapier