Pancake cereal
Luxe maar gezonde pannekoekjes met frambozen en ricotta. Perfect voor het weekend én doordeweeks.
Aan de slag
Laat de frambozen ontdooien. Doe het meel, de koek- & speculaaskruiden en het bakpoeder in een grote kom. Roer eventuele klontjes los met een vork. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
Bestrijk een grote hapjespan met antiaanbaklaag met behulp van de bakkwast met een ½ el olie en verhit de pan op middelhoog vuur. Schep het beslag in de spuitzak en knip het puntje van de zak er zo klein mogelijk af. Spuit met ¼ van het beslag pannenkoekjes van (diameter) 2 cm in de pan en bak 3-4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Bak zo nog 3 porties pannenkoekjes met de rest van de olie en de rest van het beslag.
Prak ondertussen de frambozen met een vork deels fijn. Verdeel de pannenkoekjes over kommen. Verdeel er wat ricotta en de frambozen over. Besprenkel met honing.
Pancake cereal
Instructievideo - 00:31 min.
Pancake cereal
Luxe maar gezonde pannekoekjes met frambozen en ricotta. Perfect voor het weekend én doordeweeks.
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Laat de frambozen ontdooien. Doe het meel, de koek- & speculaaskruiden en het bakpoeder in een grote kom. Roer eventuele klontjes los met een vork. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
Bestrijk een grote hapjespan met antiaanbaklaag met behulp van de bakkwast met een ½ el olie en verhit de pan op middelhoog vuur. Schep het beslag in de spuitzak en knip het puntje van de zak er zo klein mogelijk af. Spuit met ¼ van het beslag pannenkoekjes van (diameter) 2 cm in de pan en bak 3-4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Bak zo nog 3 porties pannenkoekjes met de rest van de olie en de rest van het beslag.
Prak ondertussen de frambozen met een vork deels fijn. Verdeel de pannenkoekjes over kommen. Verdeel er wat ricotta en de frambozen over. Besprenkel met honing.
serveertip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g diepvries frambozen
100 g volkoren tarwemeel
2 tl koek- en speculaaskruiden
½ tl bakpoeder
2 middelgrote eieren
100 ml halfvolle melk
2 el zonnebloemolie
100 g ricotta
2 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakkwastje
spuitzak