Volkoren pancakes met appelmoes en sinaasappelricotta
De combinatie van volkoren tarwemeel met het fruit maakt deze pannenkoekjes hartstikke gezond!
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de halve vrucht. Schil de sinaasappel en snijd in plakjes.
Zeef in een grote kom het meel, de bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden en meng door elkaar. Voeg de appelmoes, melk en het ei toe en mix met een garde tot een glad en stevig beslag.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de ban en bak de pannenkoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Schep op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt.
Meng ondertussen de ricotta met ½ el sinaasappelrasp (per 4 personen). Verdeel de pancakes op de borden en verdeel de ricotta en plakjes sinaasappel erover.
Volkoren pancakes met appelmoes en sinaasappelricotta
De combinatie van volkoren tarwemeel met het fruit maakt deze pannenkoekjes hartstikke gezond!
null personen
310 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de halve vrucht. Schil de sinaasappel en snijd in plakjes.
Zeef in een grote kom het meel, de bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden en meng door elkaar. Voeg de appelmoes, melk en het ei toe en mix met een garde tot een glad en stevig beslag.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de ban en bak de pannenkoekjes in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Schep op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt.
Meng ondertussen de ricotta met ½ el sinaasappelrasp (per 4 personen). Verdeel de pancakes op de borden en verdeel de ricotta en plakjes sinaasappel erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
100 g volkoren tarwemeel
1½ tl bakpoeder
1 el koek- en speculaaskruiden
3 el appelmoes 0%
150 ml halfvolle melk
1 middelgroot ei
4 el milde olijfolie
100 g ricotta