Hartige pannenkoeken met cottagecheese, rosbief en komkommer
Elke dag zou pannenkoeken-dag moeten zijn. Deze gezonde versie met rosbief, cottagecheese en komkommer is een creatief alternatief voor ons favoriete ontbijt.
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn. Klop het ei in een kom los met de melk. Meng met het tarwemeel en de bakpoeder tot een beslag. Meng de helft van de bieslook erdoor.
Verhit in 2 koekenpannen de helft van de olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoeken in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min. Bak zo nog 2 pannenkoeken.
Meng de cottagecheese met peper en snijd de komkommers in dunne plakjes. Verdeel de cottagecheese, plakjes komkommer en rosbief over elke pannenkoek als een pizza en garneer met de rest van de bieslook, peper en eventueel zout.
Hartige pannenkoeken met cottagecheese, rosbief en komkommer
Elke dag zou pannenkoeken-dag moeten zijn. Deze gezonde versie met rosbief, cottagecheese en komkommer is een creatief alternatief voor ons favoriete ontbijt.
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn. Klop het ei in een kom los met de melk. Meng met het tarwemeel en de bakpoeder tot een beslag. Meng de helft van de bieslook erdoor.
Verhit in 2 koekenpannen de helft van de olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoeken in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min. Bak zo nog 2 pannenkoeken.
Meng de cottagecheese met peper en snijd de komkommers in dunne plakjes. Verdeel de cottagecheese, plakjes komkommer en rosbief over elke pannenkoek als een pizza en garneer met de rest van de bieslook, peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g verse bieslook
1 middelgroot ei
300 ml halfvolle melk
150 g volkoren tarwemeel
1 tl bakpoeder
2 el milde olijfolie
200 g cottagecheese
4 snoepgroente komkommers
110 g gesneden rosbief