Hartige pannenkoeken met tonijnspread
Deze pannenkoekjes zijn gemaakt van spinazie en biet. Ze krijgen daardoor extra veel smaak en ook nog eens een vrolijke kleur. Top af met tonijn en knapperige groente en geniet!
Aan de slag
Snijd de bieten in grove stukken. Doe de bieten samen met de helft van het ei en de de helft van de melk in de hoger beker van de staafmixer of in een blender en pureer glad. Voeg de helft van het tarwemeel, de helft van het bakpoeder en eventueel zout toe en meng tot een roze, glad beslag.
Doe de spinazie samen met de rest van de eieren en de melk in de hoge beker van de staafmixer of in een blender en pureer glad. Voeg de rest van het tarwemeel, de rest van het bakpoeder en eventueel zout toe en meng tot een groen, glad beslag.
Verhit 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag met elk wat olie op middelhoog vuur. Bak in elke pan 2-3 pannenkoeken (per 4 personen) van Ø 10 cm in 4-5 min. goudbruin en gaar, keer halverwege. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken, in het totaal 12 stuks (per 4 personen).
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en snijd de koriander fijn. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Laat de mais en tonijn uitlekken. Meng de tonijn met de crème fraîche, een ½ el limoensap (per 4 personen) en peper. Meng de kool met de rest van het limoensap en peper.
Doe alle toppings in bakjes. Serveer de pannenkoeken met de verschillende toppings en de limoenparten, zodat iedereen zijn eigen pannenkoekje kan maken.
Hartige pannenkoeken met tonijnspread
Deze pannenkoekjes zijn gemaakt van spinazie en biet. Ze krijgen daardoor extra veel smaak en ook nog eens een vrolijke kleur. Top af met tonijn en knapperige groente en geniet!
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bieten in grove stukken. Doe de bieten samen met de helft van het ei en de de helft van de melk in de hoger beker van de staafmixer of in een blender en pureer glad. Voeg de helft van het tarwemeel, de helft van het bakpoeder en eventueel zout toe en meng tot een roze, glad beslag.
Doe de spinazie samen met de rest van de eieren en de melk in de hoge beker van de staafmixer of in een blender en pureer glad. Voeg de rest van het tarwemeel, de rest van het bakpoeder en eventueel zout toe en meng tot een groen, glad beslag.
Verhit 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag met elk wat olie op middelhoog vuur. Bak in elke pan 2-3 pannenkoeken (per 4 personen) van Ø 10 cm in 4-5 min. goudbruin en gaar, keer halverwege. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken, in het totaal 12 stuks (per 4 personen).
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en snijd de koriander fijn. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Laat de mais en tonijn uitlekken. Meng de tonijn met de crème fraîche, een ½ el limoensap (per 4 personen) en peper. Meng de kool met de rest van het limoensap en peper.
Doe alle toppings in bakjes. Serveer de pannenkoeken met de verschillende toppings en de limoenparten, zodat iedereen zijn eigen pannenkoekje kan maken.
combinatietip:
bereidingstip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g biologische gekookte rode bieten
2 middelgrote scharreleieren
300 ml halfvolle melk
150 g volkoren tarwemeel
2 tl bakpoeder
100 g babyspinazie
2 el milde olijfolie
1 komkommer
15 g koriander
1 limoen
150 g mais in blik
320 g tonijnstukken in olie
100 g crème fraîche
200 g koelverse fijngesneden spitskoolmix
Dit heb je nodig
blender of staafmixer