Hartige pannenkoeken met tonijnspread
bewaar
bewaar

Hartige pannenkoeken met tonijnspread

Deze pannenkoekjes zijn gemaakt van spinazie en biet. Ze krijgen daardoor extra veel smaak en ook nog eens een vrolijke kleur. Top af met tonijn en knapperige groente en geniet!

35 min. bereiden

Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

14 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de bieten in grove stukken. Doe de bieten samen met de helft van het ei en de de helft van de melk in de hoger beker van de staafmixer of in een blender en pureer glad. Voeg de helft van het tarwemeel, de helft van het bakpoeder en eventueel zout toe en meng tot een roze, glad beslag.

Doe de spinazie samen met de rest van de eieren en de melk in de hoge beker van de staafmixer of in een blender en pureer glad. Voeg de rest van het tarwemeel, de rest van het bakpoeder en eventueel zout toe en meng tot een groen, glad beslag.

Verhit 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag met elk wat olie op middelhoog vuur. Bak in elke pan 2-3 pannenkoeken (per 4 personen) van Ø 10 cm in 4-5 min. goudbruin en gaar, keer halverwege. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken, in het totaal 12 stuks (per 4 personen).

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en snijd de koriander fijn. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Laat de mais en tonijn uitlekken. Meng de tonijn met de crème fraîche, een ½ el limoensap (per 4 personen) en peper. Meng de kool met de rest van het limoensap en peper.

Doe alle toppings in bakjes. Serveer de pannenkoeken met de verschillende toppings en de limoenparten, zodat iedereen zijn eigen pannenkoekje kan maken.

combinatietipLekker met sriracha.
bereidingstipJe kunt de pannenkoekjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm ze voor gebruik even op.
vegatipVervang de vis door bijv. plantaardige tonijn.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige pannenkoeken met tonijnspread

Deze pannenkoekjes zijn gemaakt van spinazie en biet. Ze krijgen daardoor extra veel smaak en ook nog eens een vrolijke kleur. Top af met tonijn en knapperige groente en geniet!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig