Hartige wafels met kip en guacamole
Paprika's vermomd als wafels, dat had je niet vewacht! Maar deze groentewafels weten wel beter.
Aan de slag
Schil de winterpeen en rasp grof. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees fijn. Spoel de mais onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
Meng het meel, groentesap, de eieren, cottagecheese en bakpoeder met een garde in een kom. Roer de wortel, paprika, mais en de helft van de rode peper erdoor.
Verhit het wafelijzer en vet in met ¼ van de olie. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in 7-8 min. Houd warm onder aluminiumfolie. Vet het ijzer weer in en herhaal met de rest van het beslag.
Snijd ondertussen de kip in blokjes van ca. 2 cm. Meng het paprikapoeder erdoor. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 8-10 min. goudbruin en gaar.
Maal ondertussen de rest van de rode peper in de vijzel tot een gladde pasta. Snijd de koriander fijn. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe met de helft van de koriander in de vijzel. Stamp grof. Pers de halve limoen uit en meng 1 el limoensap (per 4 personen) door de guacamole. Breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel de kip, guacamole en de rest van de koriander over de wafels.
Hartige wafels met kip en guacamole
Instructievideo - 00:39 min.
Hartige wafels met kip en guacamole
Paprika's vermomd als wafels, dat had je niet vewacht! Maar deze groentewafels weten wel beter.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en rasp grof. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees fijn. Spoel de mais onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
Meng het meel, groentesap, de eieren, cottagecheese en bakpoeder met een garde in een kom. Roer de wortel, paprika, mais en de helft van de rode peper erdoor.
Verhit het wafelijzer en vet in met ¼ van de olie. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in 7-8 min. Houd warm onder aluminiumfolie. Vet het ijzer weer in en herhaal met de rest van het beslag.
Snijd ondertussen de kip in blokjes van ca. 2 cm. Meng het paprikapoeder erdoor. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 8-10 min. goudbruin en gaar.
Maal ondertussen de rest van de rode peper in de vijzel tot een gladde pasta. Snijd de koriander fijn. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe met de helft van de koriander in de vijzel. Stamp grof. Pers de halve limoen uit en meng 1 el limoensap (per 4 personen) door de guacamole. Breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel de kip, guacamole en de rest van de koriander over de wafels.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g winterpeen
1 rode paprika
185 g biologische maiskorrels in pot
1 rode peper
150 g volkoren tarwemeel
50 ml vers groentesap wortel-sinas-gember
3 vrije uitloop eieren
200 g cottagecheese
1 tl bakpoeder
2 el milde olijfolie
1 kipfilet
½ el gerookte paprikapoeder
10 g verse koriander
1 eetrijpe avocado
½ limoen
Dit heb je nodig
grove rasp
wafelijzer
vijzel