Gezonde pannenkoeken met groente, veldsla en rosbief
Creatief met nasigroente: maak er gezonde pannenkoekjes mee! Lekker om te beleggen met rosbief, gekookt ei en veldsla.
Aan de slag
Klop 1 ei in een kom los met de melk. Meng met het tarwemeel, de bakpoeder en een snufje zout tot een beslag. Voeg de nasigroente toe en roer goed door.
Kook de rest van de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
Verhit in elke koekenpan een ½ el olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoekjes in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min. Bak zo nog 2 pannenkoekjes.
Meng de veldsla met de rest van de olijfolie, de azijn en peper. Verdeel samen met de rosbief en het ei over de pannenkoekjes.
Gezonde pannenkoeken met groente, veldsla en rosbief
Creatief met nasigroente: maak er gezonde pannenkoekjes mee! Lekker om te beleggen met rosbief, gekookt ei en veldsla.
null personen
415 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop 1 ei in een kom los met de melk. Meng met het tarwemeel, de bakpoeder en een snufje zout tot een beslag. Voeg de nasigroente toe en roer goed door.
Kook de rest van de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
Verhit in elke koekenpan een ½ el olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoekjes in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min. Bak zo nog 2 pannenkoekjes.
Meng de veldsla met de rest van de olijfolie, de azijn en peper. Verdeel samen met de rosbief en het ei over de pannenkoekjes.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 witte scharreleieren
300 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
150 g volkoren tarwemeel
1 tl bakpoeder
450 g nasigroente
3½ el milde olijfolie
40 g veldsla
½ el witte natuurazijn
120 g rosbief