Volkoren pancakes met banaan
Banaan en pannenkoeken zijn een ontbijtklassieker. En als je die volkoren maakt begint je dag lekker én gezond.
Aan de slag
Doe de havermout met ⅔ van de bananen, het ei, de melk, pindakaas, kaneel en het bakpoeder in de blender en mix tot een glad mengsel. Laat 10 min. staan.
Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep 4 hoopjes beslag in de pan voor 4 pancakes. Bak de pancakes 4 min. Keer na 2 ½ min. Haal uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 8 pancakes.
Snijd ondertussen de rest van de bananen in dunne plakken. Verdeel de pancakes over de borden en verdeel de plakken banaan erover.
Volkoren pancakes met banaan
Banaan en pannenkoeken zijn een ontbijtklassieker. En als je die volkoren maakt begint je dag lekker én gezond.
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Doe de havermout met ⅔ van de bananen, het ei, de melk, pindakaas, kaneel en het bakpoeder in de blender en mix tot een glad mengsel. Laat 10 min. staan.
Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep 4 hoopjes beslag in de pan voor 4 pancakes. Bak de pancakes 4 min. Keer na 2 ½ min. Haal uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 8 pancakes.
Snijd ondertussen de rest van de bananen in dunne plakken. Verdeel de pancakes over de borden en verdeel de plakken banaan erover.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g volkoren havermout
3 bananen
1 wit scharrelei
200 ml halfvolle melk
2 el AH 100% pindakaas naturel
1 tl gemalen kaneel
1½ tl bakpoeder
2 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
blender