Aardbei-banaanijs
Supermakkelijk recept om zelf aardbei-banaanijs te maken!
Aan de slag
Snijd de bananen in plakjes en doe in een diepvrieszakje. Maak de aardbeien schoon, halveer ze en doe bij de banaan in het diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Pureer met een keukenmachine de banaan met de aardbei en vanille in 2-3 min. tot een glad en romig ‘ijs’. Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik.
Haal het ijs ca. 20 min. voordat je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.
Aardbei-banaanijs
Supermakkelijk recept om zelf aardbei-banaanijs te maken!
nagerecht
null porties
85 kcal
10 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bananen in plakjes en doe in een diepvrieszakje. Maak de aardbeien schoon, halveer ze en doe bij de banaan in het diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Pureer met een keukenmachine de banaan met de aardbei en vanille in 2-3 min. tot een glad en romig ‘ijs’. Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik.
Haal het ijs ca. 20 min. voordat je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rijpe bananen
250 g verse aardbeien
½ vanillestokje
Dit heb je nodig
diepvrieszak
staafmixer of keukenmachine