Pinsa romana met mortadella en pistache
Een pinsa is een Italiaans platbrood dat lijkt op een kruising tussen pizza en focaccia. Deze variant met mortadella en gehakte pistachenoten staat binnen 10 minuten op tafel. Eet smakelijk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg de pinse in het midden van een bakplaat en strooi de pistache eromheen. Bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal uit de oven, bestrijk de pinse met de helft van de olijfolie en beleg met de mortadella. Scheur de burrata in stukken en verdeel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi over de pinse. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Snijd in stukken en serveer direct.
Pinsa romana met mortadella en pistache
Een pinsa is een Italiaans platbrood dat lijkt op een kruising tussen pizza en focaccia. Deze variant met mortadella en gehakte pistachenoten staat binnen 10 minuten op tafel. Eet smakelijk!
null personen
350 kcal
5 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg de pinse in het midden van een bakplaat en strooi de pistache eromheen. Bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal uit de oven, bestrijk de pinse met de helft van de olijfolie en beleg met de mortadella. Scheur de burrata in stukken en verdeel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi over de pinse. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Snijd in stukken en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
230 g pinsa's
1 el gepelde pistachenoten
2 el extra vierge olijfolie
6 plakken mortadella
150 g burrata
Dit heb je nodig
bakpapier