Italiaans broodje
bewaar
bewaar

Italiaans broodje

Zin in een Italiaans broodje? Deze goed belegde focaccia met burrata, pesto arrabbiata, mortadella en parmezaanse kaas brengt je zeker naar Italië. Buon appetito!

15 min. bereiden / 9 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de focaccia in 9 min. af in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakken. Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller in flinters. Meng de rucola met de olie in een kom.

Snijd de focaccia in z’n geheel open. Bestrijk de snijkanten met de pesto. Verdeel de tomaat over de onderkant en verdeel de rucola erover. Breek de burrata in grove stukken erboven en verdeel erover. Beleg met de mortadella en verdeel de Parmezaanse kaas erover.

Dek af met de bovenkant van de focaccia en snijd het in 4 gelijke stukken.

vegatipVoor een vegetarische versie kun je de mortadella vervangen door plantaardige ham of worst.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Italiaans broodje

Zin in een Italiaans broodje? Deze goed belegde focaccia met burrata, pesto arrabbiata, mortadella en parmezaanse kaas brengt je zeker naar Italië. Buon appetito!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig