Broodje burrata
Burrata + 'nduja = een onweerstaanbaar duo. De burrata is zacht en romig en de 'nduja geeft veel smaak en pit. Met gegrilde paprika maak je het broodje helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Rooster de pijnboompitten 2-3 min. Laat afkoelen op een bord.
Giet de bollen burrata af. Snijd de gegrilde paprika in reepjes.
Snijd de broodjes open en besmeer beide snijkanten met de ‘nduja. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de broodhelften 2-3 min. op de snijkanten.
Beleg de onderkant van de broodjes met de rucola, paprikareepjes en een ½ bol burrata. Bestrooi met de pijnboompitjes, peper en eventueel zout. Dek af met de bovenkant.
Broodje burrata
Burrata + 'nduja = een onweerstaanbaar duo. De burrata is zacht en romig en de 'nduja geeft veel smaak en pit. Met gegrilde paprika maak je het broodje helemaal af.
null personen
515 kcal
20 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Rooster de pijnboompitten 2-3 min. Laat afkoelen op een bord.
Giet de bollen burrata af. Snijd de gegrilde paprika in reepjes.
Snijd de broodjes open en besmeer beide snijkanten met de ‘nduja. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de broodhelften 2-3 min. op de snijkanten.
Beleg de onderkant van de broodjes met de rucola, paprikareepjes en een ½ bol burrata. Bestrooi met de pijnboompitjes, peper en eventueel zout. Dek af met de bovenkant.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 afbak pavé broodjes met desem
30 g pijnboompitten
500 g burrata
250 g koelverse gegrilde paprika's
70 g 'nduja
40 g biologische rucola