BBQ-stokbroodje met chipotle-limoen-cheddarboter
Een verassende combinatie maar een gegarandeerd succes. Deze chipotle-limoen-cheddarboter serveer je voortaan bij elke BBQ.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de chipotlepeper grof.
Doe het limoenrasp en -sap, de chipotle-peper, cheddar, roomboter, peper en eventueel zout in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde boter.
Maak 8 schuine sneetjes in elke baguette, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de boter tussen de sneetjes. Leg elk brood op een stuk aluminiumfolie en bak 10-15 min. op middelhoog vuur op de barbecue met de deksel dicht, keer elke 5 min. Controleer regelmatig of het niet aanbrandt.
BBQ-stokbroodje met chipotle-limoen-cheddarboter
Een verassende combinatie maar een gegarandeerd succes. Deze chipotle-limoen-cheddarboter serveer je voortaan bij elke BBQ.
bijgerecht
null personen
190 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de chipotlepeper grof.
Doe het limoenrasp en -sap, de chipotle-peper, cheddar, roomboter, peper en eventueel zout in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde boter.
Maak 8 schuine sneetjes in elke baguette, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de boter tussen de sneetjes. Leg elk brood op een stuk aluminiumfolie en bak 10-15 min. op middelhoog vuur op de barbecue met de deksel dicht, keer elke 5 min. Controleer regelmatig of het niet aanbrandt.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
1 biologische limoen
1 hele chipotle peper in blik
75 g geraspte cheddar
2 afbak witte demi baguettes met desem
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
aluminiumfolie