BBQ-stokbroodje met parmezaan-knoflookboter
Parmezaan en knoflook: voor velen favoriete ingrediënten. Maak er boter mee en je hebt een te lekker bijgerecht voor de BBQ.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Snijd de peterselie grof. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Doe de roomboter, peterselie, knoflook en Parmezaanse kaas in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde knoflookboter.
Maak 8 schuine sneetjes in elke baguette, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de knoflookboter tussen de sneetjes. Leg elk stokbrood op een stuk aluminiumfolie en bak 10-15 min. op laag vuur op de barbecue met de deksel open, keer elke 5 min. Controleer regelmatig of het niet aanbrandt.
BBQ-stokbroodje met parmezaan-knoflookboter
Parmezaan en knoflook: voor velen favoriete ingrediënten. Maak er boter mee en je hebt een te lekker bijgerecht voor de BBQ.
bijgerecht
null personen
195 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Snijd de peterselie grof. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Doe de roomboter, peterselie, knoflook en Parmezaanse kaas in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde knoflookboter.
Maak 8 schuine sneetjes in elke baguette, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de knoflookboter tussen de sneetjes. Leg elk stokbrood op een stuk aluminiumfolie en bak 10-15 min. op laag vuur op de barbecue met de deksel open, keer elke 5 min. Controleer regelmatig of het niet aanbrandt.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
10 g verse peterselie
50 g Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
2 afbak witte demi baguettes met desem
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
aluminiumfolie